top of page

Trainings tips

Tip 1
Zorg voor een passende beloning. Hiermee bedoelen wij: In een prikkelarme omgeving zoals de woonkamer thuis zal uw hond veel doen voor een brokje van zijn dagelijks eten. Maar in het park of op de hondenschool zijn veel meer prikkels aanwezig, waardoor uw hond sneller en makkelijker is afgeleid. Neemt u dan naar het park of hondenschool ook dat brokje mee wat hij dagelijks als eten krijgt zult u zien dat u moeilijker de aandacht krijgt van uw hond. Neem dus per training situatie een passende beloning mee. Een aantal voorbeelden van beloningen:
haar of zijn favoriete speeltje liever geen piepspeeltje op de hondenschool,
kaas,
worst,
runder pens,
pannenkoek,
ontdooide frikandel,
of datgene waarvoor uw hond graag de keukenkastjes voor
open zou willen maken.
Belonen is het belangrijkste bij de training.
Zorg dat u
voldoende beloningen bij u heeft.
 sluit elke oefening positief af met een beloning. Beloon altijd als uw hond als deze iets goed doet.
dit hoeft natuurlijk niet altijd iets lekkers of een spelletje te zijn in bepaalde situaties kan uw hond genoeg hebben aan een braaf, goed zo of een aai over hun bol.

Tip 2
Zorg dat de hond tijdens en voor de cursus met u bezig is. Laat uw hond niet naar andere honden gaan voor of na de training. U weet namelijk niet hoe andere honden reageren. U bent op de hondenschool om met uw hond te trainen als is de cursus nog zo gezellig.

Tip 3
 Werk in kleine stapjes. U wilt dat uw hond succes heeft, veel kleine succesjes geven hem zelfvertrouwen en plezier in de oefening. Dit helpt om het nog beter te doen. Als u merkt dat uw hond aarzelt, moeite heeft met de oefening, maak het dan weer iets eenvoudiger.

Tip 4
Zorg dat uw hond zich tijdens de training zich op zijn of haar gemak voelt. Tijdens de training kan uw hond moeite hebben met een andere hond of andere mensen. Zoek dan gewoon een rustiger of ander plekje op om met uw hond verder te trainen.

Tip 5
 Herhaling is hier het toverwoord. Train op zoveel mogelijk verschillende plekken en niet alleen op de hondenschool. Een aantal voorbeelden zijn: thuis, het park, midden in het winkelcentrum. Op deze manier leert uw hond overal goed de oefeningen te beheersen.

Tip 6
 Maak plezier trainen moet geen strafwerk zijn, of zelfs geen saai schoolwerk. Zorg voor fun, kwispelt je hond? maakt hij je aan het lachen? Goed zo! Dat is belangrijk, want met plezier is het gemakkelijker om te leren.  Is je hond niet vrolijk? Las dan een pauze in en speel samen, doe gek, gooi een balletje, doe een trekspelletje, kriebel je hond over z'n buikje of ga lekker even wandelen. Alles wat je samen plezierig vind is goed. En dit plezier komt dan ook terug in de trainingssessie.

Hondenschool "Bape" wenst u heel veel succes en hoopt samen met u jullie doelen te bereiken.

beloningen voor honden
kleine stapjes trainen
bottom of page