top of page

Veel gestelde vragen

Moet ik wachten met de Basis cursus tot nadat mijn pup de laatste inenting heeft gehad?

Nee, dat hoeft niet. Ik adviseer u om zo snel mogelijk met de Basis cursus te starten als u uw puppy in huis hebt. De periode tot 12 weken is nou net de meest kritische periode in het leven van uw puppy. Uw pup moet in deze periode kennismaken met alles wat hij of zij later normaal moet gaan vinden. Als hij of zij dat niet doet, kan hij angstig of agressief gedrag ontwikkelen. Ze leren in deze fase het snelst. Maak dus optimaal gebruik van deze periode. Op de puppycursus leert u wat u wel en niet moet doen. U leert hoe u uw puppy veilig kunt socialiseren en kunt laten wennen aan dingen.


Ik heb een Chihuahua puppy, kan ik ook meedoen met de Basis cursus?

U bent van harte welkom met uw Chihuahua puppy (en met alle andere kleine rassen natuurlijk ook). Als u een puppy heeft van een klein ras, moet u wat extra voorzichtig zijn. Kleine rassen zijn nou eenmaal kwetsbaarder. In onze lessen is uw puppy veilig. 


Gebruiken jullie ook voer en snoepjes als beloning? Ik wil namelijk niet altijd snoepjes bij me moeten hebben omdat anders mijn hond niet luistert.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken betekent beloningsgerichte training niet dat u uw hele leven lang met een zak snoepjes moet rondlopen om uw hond te laten doen wat u van hem verwacht. In tegendeel, alles wat de hond met u mag en kan doen wordt zijn beloning! Ik leer u in de lessen hoe u dit kunt bereiken.

 

Waarom zijn privé lessen en lessen in kleine groepen zo belangrijk?

In mijn privé lessen draait elke minuut om u en uw hond en wat u hem wilt leren. Jullie krijgen de volle aandacht en er is ruimte voor al u twijfels en vragen. In kleine groepen (maximaal 6 honden) kan ik nog steeds heel veel aandacht geven aan de training van elke hond en de vragen van iedere eigenaar, iets wat ik niet zouden kunnen garanderen bij grotere groepen. Kwaliteit en resultaat staan hoog in ons vaandel. Daarom heb ik er voor gekozen om naast privé lessen alleen trainingen met kleinere groepen aan te bieden.

 

Krijg ik ook een certificaat aan het einde van de cursus?

ja, na de Basis cursus, Vervolg basiscursus, gehoorzaamheids cursus, kind en hond cursus volgt een examen. Voor de overige cursussen is er 2 keer per jaar een leuke afsluiting.
 

Wanneer start de cursus?

Op elk gewenst moment. Het is in onze ogen zonde te moeten wachten op een cursus. Bij ons traint u op individueel niveau. Heeft u een zeer intelligente hond of zelf meer ervaring dan hoeft u niet te wachten op honden die een oefening nog niet onder de knie hebben. Andersom geldt dit ook, u hoeft zich niet ongemakkelijk te voelen als u hond een oefening nog niet onder de knie heeft. In onze ogen heel gewoon, iedere hond is anders, zelfs honden van het zelfde ras.

Als ik een keer ziek ben of ik kan niet ben ik dan mijn les kwijt?

Nee, mits u zich ruim van te voren afmeldt. Uw les komt in dat geval niet te vervallen.

Is het trainen met de clicker verplicht?

Nee. De clicker is een goede leermethode voor uw hond, maar mocht u des ondanks liever geen gebruik willen maken van de clicker is dit geen enkel probleem.

Als het slecht weer is gaat de training dan door?

In principe gaan de lessen altijd door, omdat wij over een binnen en een buiten locatie beschikken. Mits het extreem warm of extreem koud is. Als wij u afbellen worden deze lessen natuurlijk niet afgestreept.

Jullie hebben een Indoor trainingshal, is dat dan ook binnen trainen met mooi weer?

Met mooi weer hebben wij ook de mogelijkheid om buiten te trainen. Met heel warm weer is het in de hal weer koeler. In alle omstandigheden kunnen we dus de ideale situatie opzoeken!

Ik kan niet op de aangegeven cursustijden trainen?

In dat geval laat u ons dit gerust weten. Wellicht is privé les iets voor u.

Jullie werken met kleine groepen en toch is er geen wachtlijst, hoe kan dit?

Wij zijn met cursussen erg flexibel, op het moment dat we veel aanmeldingen hebben maken we extra groepen, zo hebben wij altijd plaats en kunnen we met kleine groepen blijven werken.

Hoe werkt de betaling voor de hondenschool?

U krijgt een inschrijfformulier dat u na of voor de les kunt invullen. vervolgens kunt u het bedrag contant betalen of pinnen.

Nemen jullie alle rassen aan?

Jazeker! Wij zijn van mening dat alle rassen opvoeding nodig hebben en wij schrikken niet terug voor een "moeilijk" ras, voor ons bestaan er geen moeilijke rassen, alleen uitdagingen!

Is het mogelijk om een keer te komen kijken?

U bent van harte welkom. Indien u wilt komen kijken kunt u het beste van tevoren even bellen, wij zijn niet altijd aanwezig op de locatie, alleen tijdens de lesuren.

Kan ik de cursus samen met mijn partner volgen?

Dit is geen enkel probleem!

Ook kunt u afwisselend komen, wel dient u elkaar op de hoogte te houden van het geleerde.

Mag mijn kind de cursus volgen?

Dit mag, mits onder begeleiding van een volwassene.
 

Ik heb een oudere hond, kan ik een cursus volgen?

Ja zeker!

Vaak vinden ze het heel erg leuk. Ook oudere honden hebben er plezier in om samen met hun baas iets te doen en te leren.

Alleen als de hond dementerend is, wordt het zeer moeilijk om nieuwe oefeningen aan te leren. (Bekende) oefeningen kunnen er dan wel aan bijdragen dat de hond zich prettiger voelt.

Ik heb bij een andere hondenschool de puppycursus gedaan kan ik dan hier de Vervolg basis cursus volgen ?
ja, dit kan wij zien hier in geen enkel probleem.

Wie komen er bij Hondenschool Bape ?
onze cursisten komen over het algemeen uit de directe omgeving zoals Urk, Tollebeek, Nagele, Espel, Creil, Ens, Rutten, Bant, Emmeloord, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Vollenhove, Blokzijl, Kuinre, en Lelystad. Kortom een groot gedeelte van de Noordoostpolder

Is mijn hond geschikt voor een hondenschool?
Elke hond, ongeacht ras en leeftijd is welkom bij hondenschool Bape. Een hond kan gedurende de totale levensduur bijleren, maar hoe jonger geleerd, hoe beter de sociale band tussen hond en de begeleider kan worden.

kan ik een les inhalen als ik een keer niet kan?
Het kan voorkomen dat u een keer niet naar de les kunt komen. U geeft dat zo mogelijk de week van te voren even aan uw instructeur door. Of u stuurt een berichtje naar ons 06-18283713 met vermelding van uw naam, de cursus en de naam van uw hond. Een gemiste les kunt u niet in een andere cursusgroep inhalen.

Staat uw vraag hier niet bij?

Wij staan u graag telefonisch te woord. Uiteraard geheel vrijblijvend. 06-18283713.

bottom of page